ZÁPIS ze zasedání přijímací komise ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu Veřejná správa a ke stanovení podmínek přijímacího řízení do CŽV
počínaje akademickým rokem 2012/2013

 

termín zasedání: 5. června 2012 12.30

 

místo: Právnická fakulta Masarykovy univerzity, místnost 104

 

složení komise:

prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc., děkanka

doc. JUDr. Josef Kuchta, CSc., zástupce akademických pracovníků

JUDr. Jana Jurníková, Ph.D., proděkanka

JUDr. Mgr. Martin Škop, Ph.D., garant CŽV

JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D., proděkan

Mgr. Jaroslav Pavliňák, vedoucí studijního oddělení

Petr Ševčík, zástupce studentů

 

přítomni – dle prezenční listiny

 

Materiály pro jednání přijímací komise:

Seznam uchazečů v pořadí dle bodového hodnocení a dle abecedy

 

Rozdělovník zápisu:

  1. děkanka PrF MU
  2. prorektorka MU
  3. studijní oddělení PrF
  4. studijní odbor rektorátu MU
  5. proděkan pro program Veřejná správa
  6. archivace

 

Navazující magisterský studijní program Veřejná správa

 

I.

 

Podmínky přijetí do navazujícího magisterského studijního programu Veřejná správa v kombinované formě na Právnické fakultě Masarykovy univerzity pro akademický rok 2012/2013 byly řádně v souladu s příslušnými ustanovením zákona o vysokých školách a vnitřními předpisy univerzity a fakulty vyhlášeny na úřední desce fakulty dne 1. 11. 2011 a současně i na internetových stránkách univerzity a fakulty.

 

II.

 

V souladu s kapacitními možnostmi fakulty je předpokládaný stav v 1. semestru akademického roku 2012/2013 60 studentů.

Podle vyhlášených podmínek je pro přijetí rozhodující:

a) řádné ukončení studia v bakalářském studijním programu Právní specializace nebo Veřejná správa akreditovaném na vysoké škole.

b) umístění v pořadí uchazečů o studium. Pořadí je určeno dle výsledku Testu odborných znalostí (TOZ), který podle vyhlášených podmínek je určen tak, že pro každého uchazeče je určen počet bodů na základě získaného počtu správných odpovědí. Dosáhlo-li stejného počtu bodů více uchazečů jako uchazeč na posledním místě určeném k přijetí, je přijata celá tato skupina.

Umístil-li se uchazeč v bodové skupině, která je v kapacitním limitu určena k přijetí, fakulta uchazeči písemně sdělí výsledek TOZ a současně jej vyzve  k  možnému převzetí rozhodnutí o přijetí (dále jen „převzetí rozhodnutí“).  Splnění podmínky řádně ukončeného studia v bakalářském studijním programu Právní specializace nebo Veřejná správa uchazeč prokazuje úředně ověřenou kopií diplomu, kterou předkládá uchazeč při převzetí rozhodnutí o přijetí. Úředně ověřenou kopii diplomu není povinen předložit uchazeč, který absolvoval bakalářský studijní program Právní specializace na Právnické fakultě Masarykovy univerzity. V takovém případě budou údaje prokazující výše uvedenou podmínku získány z IS MUNI. V případě, že se uchazeč nedostaví k převzetí rozhodnutí a fakultě nebude ani doručen diplom, nebude uchazeč ke studiu přijat. Uchazečům, kteří se neumístili v bodové skupině, která je v kapacitním limitu určena k přijetí, a uchazečům, kteří řádně a včas neprokázali požadované vzdělání, zašle fakulta rozhodnutí děkanky o nepřijetí ke studiu pro nesplnění podmínek bez ohledu na absolvování bakalářského studia.

 

III.

TOZ se uskutečnil v režii Právnické fakulty Masarykovy univerzity dne 1. června 2012 a byl vyhodnocen rovněž v režii fakulty. Data o TOZ vyžadovaná právními předpisy zpracovává a zveřejňuje Právnická fakulta Masarykovy univerzity.

IV.

Obor

Veřejná správa

Počet uchazečů (včetně nezaplacených přihlášek)

537

Pozváno k TOZ

506

TOZ vykonalo

441

Nejvyšší počet bodů

50,25

Nejnižší počet bodů

-1,25

K přijetí (do 35,75 bodů)

68




V oboru Veřejná správa hlavní přijímací komise navrhuje děkance pozvat k převzetí rozhodnutí o přijetí a zápisu ke studiu uchazeče v pořadí od 1. do 68. místa včetně podle seznamu uchazečů o přijetí do předmětného oboru a jejich přijetí v případě, že uchazeči splní předepsané podmínky.

 

Programy celoživotního vzdělávání

I.

Přijímací komise navrhuje děkance pozvat k převzetí rozhodnutí o přijetí a zápisu ke studiu účastníky programu celoživotního vzdělávání programu Právo a právní věda, u kterých bylo dle čl. 2. odst. 3 Přílohy č. 4 Statutu MU upuštěno od konání TSP, a to v počtu 96 účastníků.

II.

Přijímací komise dále navrhuje pro naplnění bodu 2a) a 2b) Podmínek a způsobu přijetí do PCŽV, které jsou uskutečňovány v rámci akreditovaného magisterského studijního programu Právo a právní věda, studijní obor Právo, navazujícího magisterského studijního programu Veřejná správa v oboru Veřejná správa, v rámci akreditovaného bakalářského programu Právní specializace, studijní obor Mezinárodněprávní obchodní studia  a v rámci akreditovaného bakalářského programu Veřejná správa, studijní obor Veřejná správa

1. pro akademický rok 2012/2013 následující minimální výše percentilu dosažených v  TSP a minimální výše bodů dosažených v TOZ  jako jednu z podmínek pro přijetí

 

Program 

Percentil  

Právo

50

Veřejná správa

20

Mezinárodněprávní obchodní studia

20

Program 

Body 

Navazující Veřejná správa

25

 

2. Ostatní uchazeči se podrobí TSP nebo TOZ v souladu s podmínkami uvedenými v bodu 2c). Přijímací zkouška se uskuteční dne 7.9.2012 v prostorách Právnické fakulty Masarykovy univerzity.  

 

 

Připomínky a jiná vyjádření přijímací komise

Připomínky a jiná vyjádření přijímací komise k dosavadnímu průběhu přijímacího řízení:

 

 

 

Zápis jsem přečetl, jeho obsahu rozumím a vyslovuji s ním souhlas:

 

prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc.

 

 

doc. JUDr. Josef Kuchta, CSc.

 

 

JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.

 

 

JUDr. Mgr. Martin Škop, Ph.D.

 

 

JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.

 

 

Mgr. Jaroslav Pavliňák

 

 

Petr Ševčík

 

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.