Ocenění Americké společnosti pro mezinárodní právo

logoAmerická společnost pro mezinárodní právo (ASIL) každoročně uděluje prestižní stipendium v rámci programu „The Arthur C. Helton Fellowship Program“. Letos se sešly přihlášky z Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Asie a Oceánie. ASIL informovala o výsledcích i PrF MU, poněvadž jednou z oceněných stipendistek je i Kateřina Novotná (Katedra mezinárodního a evropského práva), která se bude zabývat problematikou obchodování s lidmi.

 

Tento stipendijní program byl založen v roce 2004 na počest Artura C. Heltona, který patřil mezi celosvětově známé obhájce práv uprchlíků a vnitřně přesídlených osob.  Arthur C. Helton tragicky zemřel v roce 2003 spolu s dalšími při bombardování mise OSN  v Bagdádu. 

 

Studenti a začínající akademici z celého světa mohou posílat své projekty spolu s přehledem své dosavadní činnosti, na tomto základě je z prvních 50 přihlášek vybráno většinou 6-9 úspěšných žadatelů. Vybraní jednotlivci obdrží stipendium ve výši 2000 USD za účelem výzkumu a praxe v oblasti mezinárodního práva veřejného se zaměřením na mezinárodní právo trestní, uprchlické, humanitární a na lidská práva.

 

Profily letošních stipendistů:
http://www.asil.org/heltonfellows11.cfm

Více informací o tomto programu:
http://www.asil.org/helton-fellowship.cfm

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.