I. Popis skutku

Dne 11.1.2013 byl zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastníkovi programu  MPA. Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu v rozsahu 41% s jinými zdroji bez toho, že by byly zdroje citovány. Děkanka přezkoumala fakta a došla k názoru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát.

II. Závěr disciplinární komise

Účastník programu MPA byl včas a řádně obeslán a obdržel kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení a k ústnímu jednání se dostavil. Etická komise z opatřených listinných důkazů založených ve spise, ověřila skutkový stav, účastník programu MPA dostal možnost se vyjádřit ke zjištěním.

Etická komise se usnesla všemi hlasy, že účastník programu MPA se dopustil přestupku , který naplňuje podmínky čl. 14 odst. 2 Směrnice děkana č. 6/2012 o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání – mezinárodní mezifakultní studia a podmínky disciplinárních přestupku podle čl. 2 odst. 1 a odst. 2 písm.b) Disciplinárního řádu PrF MU.  Jedná se o porušení povinnosti stanovené vnitřními předpisy PrF MU.

Etická komise navrhla  vzhledem k mírnější formě provinění uložit sankci napomenutí.

III. Rozhodnutí děkanky

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise dne 27. května  2013 vydala rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnila s disciplinární komisí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.