I. Popis skutku

Dne 27.3.2013 byl  zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastníkovi programu  LLM. Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu v rozsahu 16% s jinou prací. Následně byl dne 11.4.2013 děkance  fakulty zaslán další návrh na zahájení etického řízení proti stejnému účastníkovi programu LLM. Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu 50% s jinou prací. Děkanka přezkoumala fakta a došla k názoru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát.

II. Závěr disciplinární komise

Účastník programu LLM byl včas a řádně obeslán a obdržel kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení a k ústnímu jednání se dostavil. Etická komise z opatřených listinných důkazů založených ve spise, ověřila skutkový stav, účastník programu LLM dostal možnost se vyjádřit ke zjištěním.

Etická komise zhodnotila, že v daném případě jde o závažný etický přestupek spáchaný úmyslně. Etická komise navrhla děkance fakulty uložit účastníkovi programu LLM za výše uvedený etický přestupek ukončení účasti na programu.

III. Rozhodnutí děkanky

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise dne 8.srpna  2013 vydala rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnila s disciplinární komisí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.