I. Popis skutku

Dne 27.3.2013 byl zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastníkovi programu  LLM. Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu v rozsahu 14% s jiným zdrojem bez toho, že by byl zdroj citován. Děkanka přezkoumala fakta a došla k názoru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát.

II. Závěr disciplinární komise

Účastník programu LLM byl včas a řádně obeslán a obdržel kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení. Z jednání se účastník programu LLM omluvil. Nicméně zaslal své písemné vyjádření k celé situaci. Etická komise z opatřených listinných důkazů založených ve spise, ověřila skutkový stav.

Etická komise se usnesla všemi hlasy, že účastník programu LLM se dopustil přestupku, který naplňuje podmínky čl. 14 odst. 2 Směrnice děkana č. 6/2012 o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání – mezinárodní mezifakultní studia a podmínky disciplinárních přestupku podle čl. 2 odst. 1 a odst. 2 písm.b) Disciplinárního řádu PrF MU.

Etická komise navrhla  vzhledem k mírnější formě provinění uložit sankci napomenutí.

III. Rozhodnutí děkanky

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise dne 3. června  2013 vydala rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnila s disciplinární komisí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.