I. Popis skutku 

Dne  7. března 2014 byl zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastnici programu LLM.  Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu v rozsahu 62% s jinými pracemi uvedenými na Internetu. Děkanka přezkoumala fakta a došla k závěru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát.

II. Závěr disciplinární komise

Účastnice programu LLM byla včas a řádně obeslána a obdržela kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení a k ústnímu jednání se dostavila. Etická komise z opatřených listinných důkazů založených ve spise, ověřila skutkový stav, účastnice programu LLM dostala možnost vyjádřit se ke zjištěním.

Etická komise se usnesla všemi hlasy, že účastnice programu LLM se dopustila přestupku, který naplňuje podmínky čl. 14 odst. 2 Směrnice děkana č. 6/2012 o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání - mezinárodní mezifakultní studia a podmíny disciplinárního přestupku podle čl. 2 odst. 1 a odst. 2 písm. b) Disciplinárního řádu PrF MU. Jedná se o porušení povinnosti stanovené vnitřními předpisy PrF MU. 

Etická komise navrhla, s ohledem na rozsah a závažnost přestupku, podmínečné ukončení účasti v programu. 

 

III. Rozhodnutí děkanky

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise  vydala rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnila s disciplinární komisí. 

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.