I. Popis skutku

Dne 9.9.2014 byl zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastníkovi programu LLM. Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu v rozsahu 33% s jiným materiálem, zdroj ovšem neuvádí. Děkanka přezkoumala fakta a došla k závěru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát. 

II. Závěr disciplinární komise

Účastník programu LLM byl včas  a řádně obeslán a obdržel kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení a k ústnímu jednání se dostavil. Etická komise z opatřených listinných důkazů založených ve spise, ověřila skutkový stav, účastník programu LLM dostal možnost vyjádřit se ke zjištěním. 

Etická komise se usnesla všemi hlasy, že účastník programu LLM se dopustil přestupku, který naplňuje podmínky čl. 14 dost. 2 Směrnice děkana č. 6/2012  o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání - mezinárodní mezifakultní studia a podmínky disciplinárních přestupků podle čl. 2 odst. 1 a odst. 2 písm. b) Disciplinárního řádu PrF MU. Jedná se o porušení povinnosti stanovené vnitřními předpisy PrF MU. 

Etická komise navrhla uložit saknci napomenutí.

III. Rozhodnutí děkanky 

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise  vydala rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnila s disciplinární komisí 

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.