Únor 2020 – podezření z použití nepovolených materiálů při zkoušce

I. Popis skutku

V únoru 2020 bylo podáním návrhu děkana fakulty zahájeno disciplinární řízení se studentem magisterského studia pro podezření z použití nepovolených materiálů v podobě vpisků do textu právních předpisů (tzv. ÚZ) při zkoušce z předmětu MP604Zk Obchodní právo III.

II. Závěr disciplinární komise

V disciplinárním řízení po nařízeném ústním jednání, jakož i po zohlednění okolností, které při něm vyšly najevo, provedeném dokazování, výsleších obviněného a svědků a seznámení se se všemi podklady, které jsou součástí disciplinárního spisu na základě čl. 9 odst. 2 písm. a) ve spojení s čl. 1 odst. 3 Disciplinárního řádu PrF MU a § 134 odst. 1 správního řádu č. 500/2004 Sb. komise rozhodla usnesením o zastavení disciplinárního řízení, neboť došla k závěru, že popsaný skutek se nestal.

Disciplinární komise si je plně vědoma toho, že se obviněný na zkoušku dostavil, a to zcela vědomě, s materiály, které nebyly povoleny, tyto ponechal na stole před sebou po dobu zkoušky, než byly dozorem zkontrolovány, nebylo však prokázáno, že by tyto materiály použil nebo se o to alespoň pokusil. Komise zdůraznila, že jednání bylo krajně nevhodné. Nebyly však naplněny podmínky skutkové podstaty disciplinárního přestupku podle č. 2 odst. 2 písm. e) disciplinárního řádu v tom, že nebylo prokázáno použití nedovolených materiálů.

 

 

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.