Květen 2020 – podezření z použití nepovolených materiálů při zkoušce

I. Popis skutku

V květnu 2020 bylo podáním návrhu děkana fakulty zahájeno disciplinární řízení se studentem magisterského studia, který měl při vyplňování zápočtového testu (odpovědníku) v předmětu MP609Z Právo EU I. použít nedovolené materiály v podobě cvičného odpovědníku umístěného v prostředí IS MU.

II. Závěr disciplinární komise

V disciplinárním řízení po nařízeném ústním jednání, jakož i po zohlednění okolností, které při něm vyšly najevo, provedeném dokazování, výsleších obviněného a svědků a seznámení se se všemi podklady, které jsou součástí disciplinárního spisu, na základě čl. 9 odst. 2 písm. a) disciplinárního řádu ve spojení s § 66 odst. 2 správního řádu č. 500/2004 Sb. komise dospěla k závěru o zastavení disciplinárního řízení, neboť skutek, pro který bylo řízení vedeno, se nestal, resp. jeho spáchání nebylo prokázáno.

Disciplinární komise má za prokázané, že účet obviněného v IS MU v době vyplňování odpovědníku – zápočtového testu vyslal požadavek na načtení dříve otevřeného cvičného odpovědníku, avšak nebylo možné bez důvodných pochybností prokázat, že obviněný cvičný odpovědník otevřel cíleně a v úmyslu prohlédnout si v něm správné odpovědi. V případě existence pochybností je třeba postupovat ve prospěch obviněného.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.