Květen 2020 – podezření z použití nepovolených materiálů při zkoušce

I. Popis skutku

V květnu 2020 bylo podáním návrhu děkana fakulty zahájeno disciplinární řízení se studentkou magisterského studia, která měla při vyplňování zápočtového testu (odpovědníku) v předmětu MP609Z Právo EU I. použít nedovolené materiály v podobě ozvučené přednášky jednoho z vyučujících předmětu.

II. Závěr disciplinární komise

V disciplinárním řízení po nařízeném ústním jednání, jakož i po zohlednění okolností, které při něm vyšly najevo, provedeném dokazování, výsleších obviněné a svědků a seznámení se se všemi podklady, které jsou součástí disciplinárního spisu, na základě čl. 9 odst. 2 písm. a) disciplinárního řádu ve spojení s § 66 odst. 2 správního řádu č. 500/2004 Sb. komise dospěla k závěru o zastavení disciplinárního řízení, neboť skutek, pro který bylo řízení vedeno, se nestal, resp. jeho spáchání nebylo prokázáno.

Disciplinární komise má za prokázané, že v době vyplňování odpovědníku obviněná manipulovala s mobilním telefonem, což zakázané nebylo. Nebylo možné bez důvodných pochybností prokázat, že tomu tak bylo cíleně a v úmyslu použít předmětnou prezentaci, resp. že ji obviněná použila. Nelze tudíž vyslovit závěr, že byl prokázán skutek, který byl předmětem řízení. V případě existence pochybností je třeba postupovat ve prospěch obviněné.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.