I. Popis skutku

Dne 12.1.2016 byl zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastnici  programu Právo. Byla odevzdána seminární práce, která vykázala shodu v rozsahu  39% s jinými materiály, aniž by tyto byly citovány. Děkanka přezkoumala fakta a došla k názoru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát.

II. Závěr disciplinární komise

Účastnice programu CŽV Právo byla včas a řádně obeslána, obdržela kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení, z jednání se omluvila ze zdravotních důvodů. Etická komise jednala bez účasti účastnice CŽV.  Z opatřených listinných důkazů založených ve spise ověřila skutkový stav.

Etická komise se usnesla všemi hlasy, že účastnice programu CŽV  se dopustila přestupku, který naplňuje podmínky čl. 14 odst. 2 Směrnice děkana č. 6/2012 o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání – mezinárodní mezifakultní studia a podmínky disciplinárních přestupku podle čl. 2 odst. 1 a odst. 2 písm.b) Disciplinárního řádu PrF MU. Jedná se o porušení povinnosti stanovené vnitřními předpisy PrF MU.

Etická komise navrhla uložit sankci podmínečné vyloučení s dobou pro osvědčení bezúhonnosti po celou dobu dalšího vzdělávání v příslušném programu celoživotního vzdělávání.

III. Rozhodnutí děkanky

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry etické komise dne 27. dubna 2016 vydala rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnila s etickou komisí.

 

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.