I. Popis skutku


Dne 23.9.2018 byl zaslán děkance fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastníkovi programu  LLM. Byla odevzdána písemná práce, která vykázala shodu v rozsahu  25% s jinými materiály, aniž by tyto  byly citovány. Děkanka přezkoumala fakta a došla k názoru, že skutkové znaky uvedeného jednání lze kvalifikovat jako plagiát.

II. Závěr disciplinární komise

Účastník programu LLM byl včas a řádně obeslán, obdržel kopii návrhu děkanky na zahájení disciplinárního řízení a jednání se zúčastnil. Etická komise ověřila skutkový stav z opatřených listinných důkazů založených ve spise a dala prostor k vyjádření se účastníkovi LLM. 

Etická komise naznala, že v případě této práce se nejedná o plagiát ve smyslu čl. 8 odst. 2 Směrnice děkanky č. 2/2017 o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání a podmínky disciplinárního přestupku podle čl. 2 odst. 1 písm. b) Disciplinárního řádu PrF MU. Účastník LLM jako autor písemné práce nevydával totiž cizí myšlenky za vlastní. Z práce je patrné, že cituje judikaturu.

Etická komise se usnesla, že účastník LLM se plagiátu nedopustil a navrhla děkance fakulty zproštění obvinění.

III. Rozhodnutí děkanky

Děkanka fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise dne 12. prosince  2018 vydala rozhodnutí, ve kterém účastníka LLM zprošťuje viny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.