I. Popis skutku


Dne 25. 6. 2019 byl zaslán děkanovi fakulty návrh na zahájení etického řízení proti účastníkovi programu CŽV Právo, který podváděl při písemné zkoušce pokusem zjistit informace z mobilního telefonu. Děkan přezkoumal fakta a došel k názoru, že jeho jednání naplňuje znaky disciplinárního přestupku dle ust. čl. 2 odst. 2 písm. a) disciplinárního řádu.

II. Závěr disciplinární komise

Účastník programu CŽV Právo byl včas a řádně obeslán, obdržel kopii návrhu děkana na zahájení disciplinárního řízení a jednání se zúčastnil.  Etická komise z opatřených listinných důkazů založených ve spise ověřila skutkový stav a dala účastníkovi programu CŽV Právo prostor vyjádřit se. Ten potvrdil, že se pokusil opisovat. Dále sdělil, že si uvědomuje, že jde o disciplinární delikt, projednávání vnímá jako zatěžující a omlouvá se členům komise.

Etická komise se usnesla všemi hlasy, že účastník programu CŽV Právo se dopustil přestupku, který naplňuje podmínky čl. 14 odst. 2 Směrnice děkana č. 6/2012 o vzdělávání v programech celoživotního vzdělávání – mezinárodní mezifakultní studia a podmínky disciplinárních přestupků podle čl. 2 odst. 1 a odst. 2 písm.a) Disciplinárního řádu PrF MU. Jedná se o porušení povinnosti stanovené vnitřními předpisy PrF MU.

Etická komise navrhla uložit sankci napomenutí.

III. Rozhodnutí děkana

Děkan fakulty po seznámení se se závěry disciplinární komise dne 25. listopadu  2019 vydal rozhodnutí, ve kterém se v otázce viny a sankce ztotožnil s disciplinární komisí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.